12 Man uit de Europoort Basic Safety Training

Groepsfoto Basic Safety TrainingAfgelopen week heeft TvK Instructie een Basic Safety Training verzorgd, 12 mannen uit Europoort hebben enthousiast meegedaan en dit viel terug te zien in de resultaten.

Maandag werd begonnen met theorie en praktijk over kleine blusmiddelen en branden, hier werd o.a. geleerd hoe bijvoorbeeld de deurprocedure in zijn werk gaat en wat voor soort brand je met wat voor soort blusser kan bestrijden.Personal Survival Training

Dinsdag was het onderdeel Eerste Hulpverlening aan de beurt, ook bij dit onderdeel wordt de theorie en de praktijk afgewisseld.

Woensdag was het tijd voor de Personal Survival Training en moesten er allerlei praktijkoefeningen uitgevoerd worden die te maken hebben met overleven op zee, bijvoorbeeld overleven in een vlot,Ademlucht Training een ladder vanuit het water beklimmen met een overlevingspak aan, het vlot keren en hoe je aandacht trekt van overvliegend vliegverkeer.

Op de donderdag kregen de mannen les over ademlucht, hoe gebruik je ademlucht optimaal en kan je dit gebruiken om een brand te blussen en/of iemand te redden uit een schip dat vol staat met rook.

De donderdag werd na verschillende inzetoefeningen afgesloten met het examen en iedereen is met mooie punten geslaagd. De certificaten werden uitgedeeld samen met een USB stick met alle foto’s die van de mannen zijn gemaakt, waarna de groep weer naar hun thuisbasis vertrok.

Geschreven door: Stan (Stagiair)

Comments are closed.