Reanimatie en AED Training

Medical Care en Medical First Aid; reanimeren en AEDReanimatie en AED training

Waarom is het belangrijk om een Reanimatie en AED training te volgen?
Iedere week worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Echter de levenskans van het slachtoffer wordt mede bepaald door het optreden van omstanders. Bovendien staat vast dat, wanneer niemand iets doet, er geen overlevingskans is.

Wat is een AED?

AED betekent Automatische Externe Defibrillator en wordt gebruikt bij slachtoffers met een hartstilstand. Het apparaat geeft elektrische schokken af waarmee het hartritme weer op gang kan worden gebracht (defibrillatie). In de cursus Reanimatie & AED van TvK Instructie leert u hoe u op een verantwoorde maar ook veilige manier de AED gebruikt.

Waar kan ik een AED vinden?

Op steeds meer plaatsen worden AED’s opgehangen. Zoals in openbare ruimten als treinstations, vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, seniorencomplexen en woonwijken.
Vind de dichtstbijzijnde AED die op dit moment aangemeld is in de app van het Rode Kruis op uw smartphone of Iphone. Zoek op een rustig moment waar de dichtstbijzijnde AED in de buurt van uw huis of werk is. Ook kan u via de app een AED zoeken als anderen 1-1-2 al hebben gebeld en begonnen zijn met reanimeren, en niemand weet waar een AED te vinden is.

Inhoud van de cursus

Bij onze reanimatie en AED cursus leert u hoe u snel moet handelen. Snelheid is heel belangrijk, indien er snel wordt gereanimeerd neemt de kans van slagen enorm toe. Wanneer een AED wordt gebruikt in combinatie met reanimeren vergroot dit de kansen van het slachtoffer.

Een AED training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk:

  • Wat is het hart, hoe werkt het en wat kan er allemaal mis gaan
  • Slachtoffer benaderen
  • Ademhalingscontrole
  • Controle ademhaling
  • Reanimatie
  • Werking AED
  • Inzet AED

Voor meer informatie kunt u onderstaand contact formulier invullen.

Duur cursus

Duur van de training: ca. 4 uur
Kosten: € 50,00 per persoon exclusief BTW. Inclusief  pasje of certificaat en koffie/thee.

Vanaf 6 personen is het interessant om deze training incompany te organiseren. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.

 Certificaat

Indien gewenst kan er een registratie plaats vinden bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).