News

Advanced Firefighting (AFF) en Sloepgast / Reddingsmiddelen (PSCRB) voor vissermannen

SW5 vaarbevoegdheid verlengen

AFF en PSCRB voor SW5 opgeleide vissers

Twee weken vrij en geen inkomsten
‘Ik zou er ook niet blij van worden’ zegt Siem Buis, eigenaar van TVK Instructies uit Emmeloord.

Hoewel het wettelijk is vastgelegd, werd bij verlenging van de vaarbevoegdheid voor SW5 opgeleide vissermannen niet gevraagd naar de certificaten AFF (Advanced Firefighting) en PSCRB (Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats). Dit wordt vanaf nu wel gehandhaafd en de SW5 visser zal dus éénmalig beide trainingen moeten volgen. PSCRB staat ook wel bekend als training sloepgast of reddingsmiddelen.

Als SW5 opgeleide visser moet je bij verlening van je VBB (vaarbevoegdheidsbewijs) een aantal certificaten inleveren bij KIWA. Natuurlijk je Basic Safety met Fishery, de medische trainingen MFA (Medical First Aid) en MC (Medical Care) die iedere 5 jaar opnieuw gevolgd moeten worden en nu dus ook de certificaten voor AFF en PSCRB. Doe je dit niet, dan wordt er geen VBB afgegeven. AFF en PSCRB hoeven volgens de huidige wetgeving niet gerefreshed (herhaald) te worden. Goed bewaren dus! Want iedere 5 jaar moet je weer een kopie inleveren.

Wat betekent dit voor jou?

Om er maar niet omheen te draaien komt het er op neer dat je twee weken niet kunt varen en wel kosten moet maken voor deze beide trainingen. Wij kunnen dit niet veranderen, maar wel proberen om het zo efficiënt mogelijk voor jou te plannen.

TVK Instructie heeft een pakket samengesteld i.s.m. FMTC waarbij je beide trainingen kunt volgen met alleen vissermannen. Zo kun je samen met je collega’s rijden. Ook hebben we ervoor gezorgd, dat beide trainingen volledig in het Nederlands gegeven worden als we voldoende inschrijvingen hebben en we hebben geprobeerd de trainingen in de stilligweken te plannen zoals tussen kerst en oud en nieuw, de eerste week van januari 2024 en de biddagweek (Urk). Als laatste hebben we een speciale actie waarbij we je de mogelijkheid bieden om de aanvraag voor verlenging van je VBB door ons te laten verzorgen. Wij gaan altijd voor de hoogst mogelijke aanvraag, zodat je breed inzetbaar blijft.

Trainingslocaties zijn Schiphol en IJmuiden en mocht je met een groep willen komen op een andere datum dan valt dit in overleg ook te plannen.

Wil je meer weten of je training plannen? Mail naar info@tvkinstructie.nl, bel 0527-699535 of kijk hier