Basic Safety Training meegedaan als stagaire

Ik heb in week 20 meegedaan als cursist met de Basic Safety Training om door te krijgen wat de trainingen inhouden.

Maandag: Toen ik binnenkwam kon ik meteen aansluiten bij de groep cursisten en kregen we theorie, na anderhalf uur theorie zijn we met praktijk bezig gegaan en moesten we verschillende soorten branden blussen. Tussendoor hadden we even pauze en hierna moesten we in de container een nagebootste binnenbrand blussen, we gingen met zijn tweeën naar binnen. De ene had een portofoon en de ander had de co2 blusser. Ik heb vooral geleerd dat de communicatie één van de belangrijkste onderdelen is wanneer je een brand wilt gaan blussen.

Dinsdag: Dinsdag hebben wij LEH gehad, dit houdt in dat je leert mensen reanimeren, verplaatsen, in stabiele zijligging leggen enzovoorts. Ook ben ik opgerold in dekens voor onderkoeling en vervolgens in een brancard gelegd. Ik werd in de brancard opgehesen door de ‘helicopter sling’ die aan het plafond hing.

Woensdag: Deze dag zijn de cursisten naar het zwembad geweest, helaas was ik toen ziek en kon ik niet meedoen. Ze hebben daar allerlei oefeningen gedaan met het reddingsvlot, hun overlevingspak en de andere benodigde reddingsmiddelen. Ook hebben ze op de zaak geoefend met ademluchttoestellen.

Donderdag: Begonnen we weer met theorie, daarna gingen we met ademlucht bezig, ikzelf hoefde dit niet te doen aangezien ik woensdag gemist had. We gingen gebruik maken van het op maat nagemaakte schip en hier oefeningen uitvoeren. Ik moest als slachtoffer ergens gaan liggen in het schip en vervolgens kwam er (onschadelijke) rook in het schip te staan, de cursisten moesten met een portofoon en een plan mij proberen te redden en vaststellen waar de brand was. In de middag werden de examens gemaakt, ook ik heb het examen gemaakt. Iedereen was geslaagd.

Vrijdag: De Basic Safety Training was donderdag afgelopen maar er was ook een Basic Safety Training Fishery, dit is een extra module gericht op de visserij. Ook deed ik mee met deze module en heb ook het examen gemaakt, wederom was iedereen geslaagd.

Oefenschip Basic Safety

(Het op maat nagemaakte schip)

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: Stan Dekker (stageloper)

Comments are closed.