Marigreen Project Veiligheid in de visserij Nederland – Duitsland

Training aan boord Z181Hoe veilig is het op zee?

Iedereen die wil gaan varen moet voor zijn eigen veiligheid en die van anderen een veiligheidstraining (Basic Safety Training) volgen. Deze STCW training wordt door TvK Instructie op hun trainingslocatie in Emmeloord al sinds vele jaren verzorgd.

In samenwerking met Marigreen (Interreg DE – NL) investeert TvK in een grensoverschrijdend onderzoek naar de veiligheid in de visserij. Door de medewerkers van TvK wordt een onderzoek ingesteld naar  de veiligheid aan boord en hoe deze nog verder verbeterd kan worden in Europa.

Voor de visserij wordt de Basic Safety Training aangevuld met een verplichte Fishery veiligheidstraining, de Basic Training Fishery, die ook door TvK wordt verzorgd.

Ook is met Europese subsidie een “Veiligheidstraining aan boord” ontwikkeld die op de kotters en trawlers aan de hand van de aanwezige materialen en machines gegeven kan worden. Op 23 mei a.s. worden de resultaten van het Maritime Safety Project evenals alle andere onderdelen van het Marigreen Interreg project gepresenteerd op een grote manifestatie in Heeg, Friesland. Deze manifestatie kan gratis bijgewoond worden door belangstellenden, voor informatie kijk op Marigreen Final Conference.

Klik hier voor aanmelding als u de manifestatie wilt bezoeken.

Voor meer informatie over de Veiligheidstraining aan boord en/of de Basic Safety Fishery training kijk op BST-Fishery of neem contact op met Peter Westervoorde
(06-30366313) of mail naar info@tvkinstructie.nl