Mijn eerste weken stage bij TvK Instructie

Mijn naam is Roy Maas, ik ben 17 jaar en loop sinds kort stage bij TvK Instructie in Emmeloord. Ik doe de Marketing en Communicatie opleiding op het ROC Friese Poort in Emmeloord. Op het moment zit ik in leerjaar 1. Ik heb tot nu toe 3 periodes van 10 weken op school gezeten. We gaan nu 20 weken stage lopen. 10 weken voor de zomervakantie en 10 weken na de zomervakantie.

Bij TvK Instructie worden maritieme veiligheidstrainingen gegeven voor de koopvaardij, de bagger, de grote zeilvaart en de visserij waarbij veel belang wordt gehecht aan veilige werkomstandigheden en veilig gedrag. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de ongevallen aan boord te wijten is aan menselijke falen. Om het aantal ongevallen als gevolg van deze menselijke factor verder te laten afnemen is het noodzakelijk om opvarenden goed op te leiden. Als ze een cursus hebben gevolgd bij TvK Instructie kunnen ze adequaat reageren wanneer er onverwacht toch een ongeval gebeurt.

Naast deze cursus worden er ook allerlei andere cursussen verzorgd zoals BHV, VCA, brandbestrijding, levensreddende EHBO en overleven op zee.

17-05 017

Om een beetje meer inzicht te krijgen wat dit bedrijf precies doet ben ik vorige week veel met collega Robbert meegelopen. Hij zet alle spullen klaar voor de cursisten, ruimt alles weer op en assisteert soms de cursisten tijdens de oefeningen. Het was mijn taak om foto’s van de cursisten te maken, de foto’s op een USB stick te zetten en daarna op de grote TV beneden te zetten. Ook was het mijn taak om als slachtoffer te spelen tijdens een oefening. Dit was een leuke ervaring en gaf mij meer inzicht in waar het bedrijf de cursus voor geeft. Ook heb ik geleerd hoe ik de lunch voor de cursisten klaar moet zetten, het daarna weer afruimen, in de vaatwasser zetten enzovoorts.

Daarna werd mij geleerd om allerlei zaken van de website in Excel te zetten, zoals hoe vaak de blog, trainingen, trainingsprogramma enzovoorts bekeken worden. In Excel heb ik nu een bestandje gemaakt voor mijn uren. In Excel heb ik ook een bestand gemaakt hoe mensen bij TvK Instructie terecht zijn gekomen via bijvoorbeeld; internet, werk, kennissen, advertenties enzovoorts.

In week 19 waren er op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag weer trainingen. Daar heb ik weer veel foto’s van gemaakt. Op maandag en dinsdag waren de trainingen gewoon bij het bedrijf. Op woensdag gingen we naar het Bosbad. Het personeel van Bosbad had een vergadering dus was het Bosbad gesloten. Dit betekende dat we het hele zwembad voor onszelf hadden. Robbert en ik gingen er rond kwart over 9 heen om de spullen klaar te zetten. Rond 10 uur kwam Theo met de cursisten. In het zwembad worden oefeningen gedaan met reddingsvesten/overlevingspakken en met een reddingsvlot.

  18-05 034

 Er wordt in de MST (Mobile Safety Trainer) Container en in een nagemaakt schip in de loods geoefend hoe om te gaan met brandbestrijding.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.