Safety Awareness Experienced Fishermen

slider-fotos tvk schip

Safety Awareness Experienced Fishermen

Deze training Safety Awareness Experienced Fishermen is door de Sea Fish Industry Authority verplicht gesteld voor vissers die onder Engelse vlag varen. Het doel van de training is door het doorvoeren van verbetering aan de veiligheidscultuur op vissersvaartuigen. We leren je om te gaan met het managen van veiligheid.

Onderdelen Safety Awareness Experienced Fishermen training

Tijdens de Safety Awareness training leer je diverse competenties die te maken hebben met het managen van de veiligheid op het water en veiligheid aan boord van vissersvaartuigen.

De verplichte doelen zijn:

  • De wettelijke voorschriften inzake veiligheid in de visserijsector begrijpen
  • Gevaren en risico's voor gezondheid en veiligheid begrijpen
  • In staat zijn een risicobeoordeling voor een vissersvaartuig uit te voeren
  • Een veiligheidsbeheersysteem voor een vissersvaartuig kunnen ontwikkelen

Uitvoering training

Duur van de training: 1 dag
Geldigheid: onbeperkt, maar er wordt ten strengste geadviseerd binnen 5 jaar een refresher te doen.

De training bestaat afwisselend uit theorie en praktijk en wordt op aanvraag gegeven.

Na deze training kan je de belangrijkste wettelijke vereisten opsommen die van toepassing zijn op het werken op vissersschepen.  Gebruik maken van het M Notice-systeem om geschikte begeleiding te vinden. Gevaren identificeren bij het aan en van boord gaan van schepen, de machinekamer en risico’s die samenhangen met visserijactiviteiten.

Aanbevelingen doen om de risico's bij het in- en ontschepen, het werken aan boord of machinekamer op vaartuigen te verminderen.

Voltooien van het eerste risicobeoordelingsdocument voor het aan boord gaan en verlaten van het schip, de machinekamer en overige visserij activiteiten.

Locatie

Deze training wordt bij voorkeur gegeven op het schip. We kunnen op deze manier  samen met de cursisten een risico analyse opstellen waardoor de veiligheid direct kan verbeteren.

De training kan ook in ons trainingscentrum te Emmeloord, Escudo 17-19 verzorgd worden in ons oefenschip.

Certificaat

Als u slaagt voor Safety Awareness Experienced Fishermen training ontvangt u van ons het SFIA certificaat dat levenslang geldig is. Deze wordt ondertekend en afgegeven door een SFIA goedgekeurde instructeur.

Taal

Standaard wordt deze training gegeven bij TvK Instructie in het Nederlands gegeven, op verzoek in het Engels (bij voldoende deelnemers). Eventueel kan een tolk ingezet worden.

Subsidie

Deze cursus kan mogelijk gevolgd worden met subsidie uit het ESF via het O&O fonds Zeescheepvaart. Hier meer informatie.

training-basic-safety-training

Direct aanmelden