Scheurtje bij ooglid en jukbeen gehecht op zee – Medical Care

Hechten op zee

Belevenissen van een RMD arts KNRM

De dienstdoende RMD arts wordt gebeld vanaf een schip op de Egeïsche Zee over een patiënt die een houten balk op zijn gezicht heeft gekregen. Geen neurologische schade, wel een scheurtje bij het ooglid en het linker jukbeen. Dankzij de foto’s kan hij aangeven hoe het moet worden gehecht. Gelukkig heeft de kapitein tijdens de Medical First Aid en Medical Care Training goed geoefend met het hechten van verschillende wonden, zodat hij deze scheurtjes probleemloos kan hechten.

Bent u voorbereid op ongelukken of incidenten aan boord?

Wij verzorgen de Medical First Aid en Medical Care trainingen op de volgende datums

9 – 13 oktober; 13 – 17 november; 18 – 22 december 2017

Klik hier om naar ons contactformulier te gaan.

Medical First Aid en Medical Care - infuus aanleggen

Medical First Aid

De Medical First Aid bestaat uit 2 dagen training. De deelnemers worden getraind in het herkennen van klachten en symptomen, zodat adequate hulpverlening mogelijk is en via de Radio Medische Dienst advies gevraagd kan worden. Theorie en praktijkoefeningen worden afgewisseld.

 

Medical Care

Na de Medical First Aid volgen nog 3 dagen, zodat de complete Medical Care Training 5 dagen duurt. Ook tijdens deze dagen veel praktijkoefeningen zoals hechten, infuus en injecteren. De deelnemers leren te handelen bij ongevallen en ziekten wanneer er geen externe medische ondersteuning beschikbaar is.

Deze training is bestemd voor kapiteins, stuurlieden/andere officieren die verantwoordelijk zijn voor de medische zorg aan boord van schepen gecertificeerd om wereldwijd te varen.

 

 

 

 

Comments are closed.