Veilig werken met Heftruck/Reachtruck/Hoogwerker

Specialist in maritieme en veiligheidstrainingen

Veilig werken met Heftruck/Reachtruck/Hoogwerker

Doel training

De training Veilig werken met de heftruck, hoogwerker en reachtruck is bedoeld om de veiligheidskennis en verantwoordelijkheid te verhogen voor elke gebruiker die regelmatig één van deze machines moet bedienen.

Doelgroep Veilig werken met de heftruck, hoogwerker en reachtruck

Deze cursussen zijn speciaal bedoeld voor chauffeurs of voor diegene die deze machines als hulpmiddel gebruiken bij hun werkzaamheden.

Inhoud

Deze training Veilig werken met de heftruck, hoogwerker en reachtruck is bedoeld voor chauffeurs die nog geen specifieke opleiding/training hebben gehad op het gebied van veilig werken en handelen. Maar ook voor chauffeurs die al langer werken met de machines maar nog geen training hebben gedaan of certificaat/pasje hebben behaald.

Puntsgewijs komen tijdens de cursus de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Arbo-wetgeving
  • Risico's, preventie, verantwoordelijkheid, houding en mentaliteit
  • definities, keuring, CE, onderdelen
  • Voorzetapparatuur, belasten van de heftruck, lastdiagram
  • Hydraulisch hef- en remsysteem
  • Laden en lossen van vrachtwagens

Tijdens de cursus is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. De praktische vaardigheden worden beoordeeld door de instructeur.

Locatie

De cursus wordt op ons opleidingscentrum in Emmeloord georganiseerd. Daarnaast kan de cursus altijd in-company worden georganiseerd (bij minimaal 5 deelnemers).

training-veilig-werken

Direct aanmelden