Veiligheid in de visserij Nederland – Duitsland

Interreg logologo Marigreen

 

 

 

 

Hoe veilig is het op zee?

Iedereen die wil gaan varen moet voor zijn eigen veiligheid en die van anderen een veiligheidstraining (Basic Safety Training) volgen. Deze STCW training wordt door TvK Instructie op hun trainingslocatie in Emmeloord al sinds vele jaren verzorgd.

Voor de Visserij wordt de Basic Safety Training aangevuld met een Fishery veiligheidstraining, gecertificeerd door ILenT.

In aanvulling op deze veiligheidstraining, de Basic Safety Training Fishery, heeft TvK Instructie een On Board veiligheidstraining ontwikkeld (duur 1 dagdeel) die op de kotters en diepvriesschepen aan de hand van de eigen materialen en machines gegeven kan worden.

In samenwerking met Marigreen (Interreg DE – NL) investeert TvK in een grensoverschrijdend onderzoek naar de veiligheid in de visserij. Hiervoor is Albert Bakker uit Urk in dienst genomen om samen met TvK een onderzoek in te stellen naar  de veiligheid aan boord en hoe deze nog verder verbeterd kan worden in Europa.

Met Europese subsidie wordt een Veiligheids Handboek voor een Advanced Fishery training ontwikkeld dat nu in de concept fase is.

Wilt u meer informatie? Klik dan hier om naar ons contactformulier te gaan of neem contact op met Peter Westervoorde 06-30366313 of mail naar info@tvkinstructie.nl

 

Basic Safety inzetoefening

Basic Safety inzetoefening

Basic Safety blussen

Basic Safety blussen