Holland-Fisheries Visserij beurs

Bezoek ons op de visserij beurs

Visserman, een gevaarlijk beroep?!?

Ook deze keer staat TvK Instructie op het Holland Fisheries Visserij Beurs, Stand T3.

Op deze beurs zullen wij aandacht besteden aan de resultaten en aanbevelingen van het onderzoek naar werkveiligheid op visserijschepen in diverse landen.

Marigreen

Marigreen Duitsland samenwerking Nederland Duitsland

Dit onderzoek is een onderdeel van het Marigreen EU project, geleid door Mariko, de hogere zeevaartschool uit Leer in Duitsland.

Bij dit 3 jaar durende project zijn meer dan 50 bedrijven uit Nederland en Duitsland betrokken, waarbij samenwerking en innovatie centraal staan in samenwerkingsverbanden tussen bedrijven in beide landen.

100 incidenten

Door TvK Instructie zijn ± 100 incidenten aan boord onderzocht op de Nederlandse, Duitse, Belgische, Franse en Spaanse vloot.

Uit dit onderzoek is gebleken dat meerdere opvarenden zijn verdronken of vermist en een behoorlijk aantal niet meer aan boord terugkeerde na een ongeval.
Dit geeft wel aan dat het beroep van visserman een van de meest gevaarlijke beroepen is.

Oorzaken ongevallen

Na 3 jaar intensief onderzoek naar het hoe, waar, waarom en oorzaak van diverse ongevallen aan boord is gebleken dat er wel een goede veiligheidscultuur heerst op de kottervloot maar dat er diverse verbeterpunten zijn. De input van allerlei cursisten gedurende de Basic Safety Fishery Trainingen zijn hierbij van groot belang geweest.

Nadat elk kwartaal verslag uit is gebracht over resultaten en vorderingen van alle projecten zal begin 2019 de eindpresentatie worden gepubliceerd.

Marigreen Duitsland samenwerking Nederland DuitslandIn het kader van dit onderzoek heeft TvK Instructie naast de officiële Fisherytrainingen een aanvullende module “Veiligheidstraining aan boord” opgezet voor de visserij, waarbij alle aspecten van gevaar en veiligheid aan bod komen zoals o.a.: Brandbestrijding, Eerste Hulp, Persoonlijke Beschermingsmiddelen  en Overleven op zee.

Bijzondere verhalen

Bijzonder zijn de verhalen uit de visserij op de Basic Safety Fishery Cursus en vooral bij het onderdeel Fishery. Ook bij de Survival training in het zwembad, waarbij sommige mannen diverse littekens vertonen, komt dan de vraag: “Hoe is dat gekomen”. Daarop volgen de verhalen over ongelukken tijdens het werk aan boord. Het is verrassend dat deze verhalen vaak onbekend zijn gebleven en niet officieel zijn gemeld.

Veiligheidstraining aan boord

Tijdens de beursdagen op 5 en 6 oktober hebben wij de volgende actie:

Wanneer u zich op de beurs inschrijft voor een van onze STCW Veiligheidstrainingen krijgt u gratis een handige stootcap.

Bezoekt u dus onze stand op de beurs voor een praatje, een hapje en een drankje.

TvK Instructie

TvK Instructie verzorgt maritieme STCW trainingen op de opleidingslocatie in Emmeloord.

TvK Instructie EmmeloordOok in andere sectoren is TvK bedreven zoals VCA, BHV en EHBO, Heftruck, Werken met gevaarlijke stoffen.
Voor een training aanvangt wordt aan het bedrijf gevraagd wat bij hen de risico’s en de ongevallenregistratie zijn, zodat de training aangepast wordt op de doelgroep, c.q. risico’s.
Een praktische aanpak heeft prioriteit bij alle trainingen.

 

 

Comments are closed.