News

Ai, een nieuwe baas!

Nieuwe baas

Zo, de visserij blijft bestaan! Het zal anders gaan, we moeten innoveren en blijven zoeken naar nieuwe ontwikkelingen en we moeten goed blijven opletten of we de kilogrammen wel kunnen blijven vangen. Een marketingwapen in de strijd blijven gooien om de prijs op niveau te houden en daarbij ook nee durven verkopen als je geen geld verdient op zee. We hebben afgelopen maanden gezien dat de kosten exorbitant stijgen maar dat men blijkbaar ook meer voor vis wil betalen in tijd van schaarste.

Voor de rustige tijden zal een alternatieve job om de hoek komen kijken. Hierin zal je moeten oriënteren. Wil je op het water blijven of ook in de fabriek aan het werk? Is het wenselijk dat je iedere avond thuis bent of wil je een vergelijkbaar ritme aanhouden als tijdens de visserijperiode? Naar ons idee moet je hier goed over nadenken evenals waar je toekomst ligt. Leg de nodige contacten met werkgevers en zorg voor de juist training en opleidingen. Dit zijn investeringen in jezelf die soms middels diverse trajecten (gedeeltelijk) vergoedt worden.

Wij rekenen er op dat vanuit de Brexit-gelden ook geld gereserveerd wordt voor de ontwikkeling van mensen en eventuele omscholing bij het veranderen van functie. Daarnaast zou het zo kunnen zijn dat er mensen moeten uitstromen uit de visserij, daarbij heeft de branche ook een zorg-plicht.

Verandering lijkt soms spannend, maar geloof me, het biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor zowel de (grote) reders als voor jou!

Wil jij vrijblijvend een gesprek over jouw toekomst, wensen en mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

 

B&B Crew Management

Siem Buis

06-28632966