Basic Safety Training BST STCW

slider-fotos tvk schip

Basic Safety Training BST STCW

TvK Instructie biedt een door ILenT goedgekeurde Basic Safety Training STCW aan van vier dagen. [RP1] De Basic Safety Training is verplicht voor iedereen die wil werken of werkt op zeeschepen. Dus voor bemanning op koopvaardijschepen maar ook voor bemanning van passagiersschepen, grote jachten, zeilschepen en baggerschepen. Op vissersschepen is de Basic Safety Training Fishery verplicht, dit is één extra dag, die vaak na een BST gepland staat, maar eventueel ook los te boeken is. De Basic Safety training bestaat afwisselend uit theorie en praktijk, zodat je het geleerde direct kunt proberen.

Vragen over diploma's of certificaten? Bel: 0527 699 535

Heb je al een BST certificaat en op zoek naar de refresher kijk hier.

Onderdelen Basic Safety Training STCW

Tijdens deze Basic Safety STCW training leren de deelnemers diverse competenties die te maken hebben met veiligheid op het water en veiligheid aan boord.

De verplichte STCW onderdelen zijn:

  • Proficiency in Personal Survival Techniques (Overleven op zee)
  • Fire Prevention and Fire Fighting (Brandbestrijding en Ademlucht)
  • Elementary First Aid (Eerste Hulp)
  • Personal Safety and Social Responsibilities (Persoonlijke veiligheid en Sociale verantwoordelijkheden)

Uitvoering training

  • Duur van de training 4 dagen
  • Minimale leeftijd van 16 jaar
  • Geldigheid 5 jaar (visserij uitgezonderd)
  • Een geldig medisch certificaat zeevaart

De training bestaat afwisselend uit theorie en praktijk en wordt minimaal één maal per maand gegeven. Wij hanteren open inschrijving, meer datums op aanvraag. Indien je meerdere kandidaten hebt willen we graag meedenken over de mogelijkheden deze in te plannen.

Wij verzorgen de training met behulp van een oefenschip, een grote bluscontainer en onze Mobiele Safety Trainer, uitgerust met ruim voldoende trainingsmaterialen zoals ademluchtapparatuur, blusmateriaal, overlevingspakken, reddingsvlotten e.d.  Alle trainingsonderdelen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs en voldoende hulpinstructeurs.

Locatie

Al onze trainingen worden verzorgd in ons trainingscentrum te Emmeloord, Escudo 17 en het plaatselijke zwembad.

Certificaat

Als je slaagt voor de Basic Safety Training STCW ontvang je van ons het STCW certificaat STCW'78 A-VI/1-1 tot 1-4, dat 5 jaar geldig is en wordt de cursus bijgeschreven in uw monsterboekje en/of veiligheidslogboek.

Taal

Standaard worden de STCW trainingen bij TVK Instructie in het Nederlands gegeven, op verzoek in het Engels (bij voldoende deelnemers). Eventueel kan een tolk ingezet worden.

Subsidie

Deze cursus kan mogelijk gevolgd worden met subsidie uit het ESF via het O&O fonds Zeescheepvaart. Hier meer informatie.

training-basic-safety-training

Direct aanmelden

Direct aanmelden

Direct aanmelden