News

Updates

open dag TVK Instructie

Open dag TVK Instructie op 23 september met demonstraties en activiteiten Tocht door schip vol rook en brandje blussen EMMELOORD – Wie er allemaal welkom zijn tijdens de open dag op zaterdag 23 september van TVK Instructie Emmeloord? Iedereen, als het aan directeur Siem Buis ligt. “Natuurlijk zijn we er voor bedrijven, die op zoek…

SW5 vaarbevoegdheid verlengen

Verleningen vaarbevoegdheid SW5

Dit artikel gaat over problemen met verlenging van je vaarbevoegdheid.

Schilders komen in aanmerking voor gratis veiligheidstrainingen

Gratis veiligheidstrainingen voor vakmensen in de schilders branche

Gratis veiligheidstrainingen voor vakmensen in de schilders branche

kapitein

Gratis omscholen voor vissermannen

Vissermannen waarvan de toekomst onzeker is kunnen met subsidie van de overheid omscholen naar andere beroepen op het water. Kom naar de informatiedagen.

Nieuwe baas

Ai, een nieuwe baas!

Deel 5 van 5 columns over de barre tijden die de vissers momenteel meemaken, natuurlijk eindigen we positief met een advies waarmee de visser weer vooruit kan.

Rustige tijden

Rustige tijden

Deel 4 van 5 columns over de barre tijden die de vissers momenteel meemaken, natuurlijk eindigen we positief met een advies waarmee de visser weer vooruit kan.

Visser

Wat gaat de visserman doen?

Deel 3 van 5 columns over de barre tijden die de vissers momenteel meemaken, natuurlijk eindigen we positief met een advies waarmee de visser weer vooruit kan.

geld

Geld genoeg

Deel 2 van 5 columns over de barre tijden die de vissers momenteel meemaken, natuurlijk eindigen we positief met een advies waarmee de visser weer vooruit kan.

Storm

Heftige tegenwind in de visserij

Deel 1 van 5 columns over de barre tijden die de vissers momenteel meemaken, natuurlijk eindigen we positief met een advies waarmee de visser weer vooruit kan.

IMG_2367

Laatste cursus Binnenvaartdiploma gestart

Laatste groep cursisten Groot Vaarbewijs oude manier. Afgelopen zaterdag was het dan zover. In een vol klaslokaal vond de aftrap plaats van de allerlaatste kans om je Groot Vaarbewijs op een eenvoudige manier te halen. Vanwege verandering in de regelgeving is dit na 1 september niet meer mogelijk.

Davit

Davit is geplaatst bij TVK Instructie

Om onze STCW trainingen gecertificeerd te houden hebben we een Davit aangeschaft. Het was nog een hele klus om deze geplaatst te krijgen. We hebben berekeningen laten uitvoeren over de draagkracht van de vloer, hoe groot de grondplaat moest zijn en op welke wijze de Davit verankerd moet worden. Het is uiteindelijk allemaal gelukt en binnenkort zullen onze cursisten veilig kunnen werken met onze Davit.

training-bhv-basis

Omslag in denken over veiligheid op de werkvloer

Er is een echte omslag gaande in veiligheidsland. Bij veel bedrijven zien we een omslag in het denken over veiligheid op de werkvloer. Waar het voorheen een opzij geschoven kindje was zien we daar nu echt een trendbreuk. Veilig werken staat bij veel bedrijven hoog op het lijstje. Gelukkig ook maar!

binnenvaart-beer-en-buis

Groot vaarbewijs nu nog gemakkelijk te halen

Schippers die hun binnenvaartdiploma willen halen, doen er verstandig aan dat voor 1 januari 2022 te doen. Dat zeggen Siem Buis van TVK Instructie uit Emmeloord en Pieter Beer van Visserij Management Bureau Beer uit Wieringerwerf. Vanaf die datum vervalt het mondeling examen in zijn huidige vorm.

lef

LEF! TvK Instructie, specialist in veiligheidstrainingen

Siem Buis, TvK Instructie; specialist in veiligheidstrainingen: ,,Mijn passie is om mensen te ontwikkelen’’

tvk-biedt-nu-ook-aeds-aan

TVK biedt vanaf nu ook AED’s aan!

AED + training voor € 1.350 exclusief btw (BTW 9%!).
Inclusief max. 5 personen 1,5uur  AED-training

overname-tvk

Theo en Cootje van Keulen geven roer TvK Instructie over

Aan het begin van dit jaar willen wij u graag vertellen over de nieuwe koers die TvK Instructie in 2021 gaat varen. Eigenaren Theo en Cootje van Keulen zijn per 1 januari met pensioen gegaan en geven het roer over aan Siem Buis en Jaap Aardema.