News

TVK breidt uit en neemt opleidingstak RI&S over

Siem Buis en Albert Kramer

TVK breidt uit en neemt opleidingstak RI&S over: “Allebei blij”

TVK Instructie uit Emmeloord heeft per 1 maart de opleidings- en trainingstak van het Urker bedrijf RI&S Brandbeveiliging overgenomen. Daarmee zijn wekelijks meerdere trainingen gemoeid. Volgens Siem Buis, directeur van TVK Instructie, zijn beide bedrijven er blij mee. “Voor hen was het vaak lastig geschikte docenten te vinden, voor ons is het een mooie uitbreiding.”

Zijn bedrijf geeft veiligheidstrainingen, trainingen bedrijfshulpverlening, VCA-trainingen voor in de bouw, heftrucktrainingen en maritieme trainingen.

Voor RI&S bestaan de kerntaken uit de installatie en het onderhoud van brandblusmiddelen, brandmeld- en beveiligingsinstallaties. “We boden de daarbij horende opleiding en training wel aan, maar dat is niet ons eigenlijke werk”, vertelt directeur Albert Kramer van RI&S Brandbeveiliging. “We kunnen ons nu optimaal bezighouden met waar we goed in zijn.”

Intensieve samenwerking

De twee bedrijven kennen elkaar van het Cluster Veiligheid, waarin zeven bedrijven uit de Noordoostpolder en Urk samen optrekken, en werkten al intensief samen. “Wij doen niets anders dan opleiden”, meldt Siem Buis. “Voor hen is dat geen kerntaak en we zochten elkaar daarom al vaak op om cursussen en trainingen voor ze te geven.”

Dat is nu uitgemond in een gedeeltelijke overname. De klanten van RI&S Brandbeveiliging en TVK Instructie zijn inmiddels geïnformeerd over de verandering. Buis: “De overname is soepel gegaan. Ons bedrijf heeft zo nog meer de mogelijkheid om opleidingen en trainingen rondom het onderwerp veiligheid te geven aan bedrijven en organisaties. En RI&S blijft alle apparatuur leveren op het gebied van brandveiligheid.”

Een overzicht van al onze trainingen is hier te vinden.