VCA Basis

slider-foto-veiligheidstrainingen

VCA Basis

VCA voor veilig werken

VCA is de afkoring voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu en is in het leven geroepen om de veiligheid op de werkplek te vergroten. Voor jou als werknemer eist VCA dat je voldoende kennis hebt van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Jouw functie bepaalt welk diploma of certificaat je moet halen. VCA Diploma's zijn persoonsgebonden en het origineel moet daarom in eigen bezit zijn.

Met een VCA certificaat laat je zien dat je veilig kunt werken en dat je je bewust bent van het milieu en de veiligheid van zowel jezelf als andere collega’s om je heen. Om toegang tot te krijgen tot het (bouw)terrein wordt het bezit van een VCA certificaat steeds vaker verplicht gesteld. De verplichting geldt ook voor uitzendkrachten en stagiaires, maar ook voor administratief personeel wat regelmatig het (bouw)terrein bezoekt.
Heb je problemen met lezen omdat je bijvoorbeeld dyslectisch bent geef dit dan aan voordat je je examen doet, we zorgen dan voor een voorleesexamen.

Wij zijn trots op onze instructeurs. Met vol vertrouwen gaan de cursisten het examen in en het slagingspercentage is hoog. 98,3% van onze cursisten slaagt in één keer!

Welke VCA geldt voor mij ?

Als je leiding geeft aan mensen op een locatie waar VCA verplicht is, dien je de VCA VOL training te volgen en examen te doen. Ook als ZZP’er dien je VOL VCA gecertificeerd te zijn. In alle andere gevallen volstaat Basisveiligheid VCA.

Meer informatie over VCA Basis en VCA VOL is te vinden op de website van vca.nl

VCA VOL training boeken doe je hier

Onderdelen van de VCA training

 • Wetgeving
 • Gevaren, risico's en preventie
 • Ongevallen: oorzaken en preventie
 • Veiligheidsgedrag
 • Taken, rechten, plichten en overleg
 • Procedures, instructie en signalering
 • Voorbereiding op noodsituaties
 • Gevaarlijke stoffen
 • Branden en explosies
 • Arbeidsmiddelen
 • Specifieke werkzaamheden
 • Elektriciteit en straling
 • Ergonomische werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddel

Uitvoering training

Duur van de training: e-learning + 1 lesdag inclusief slagingsgarantie.

NIEUW: nu ook open inschrijving voor alleen het examen en combinatie e-learning met examen.  Dit is nog niet te boeken via onze website, voor meer informatie mail naar info@tvkinstructie.nl

Geldigheid: 10 jaar

Kies je voor het volledige pakket met e-learning en lesdag, dan ontvang je twee weken voorafgaand aan het examen een e-learning. Vervolgens doe je na een lesdag direct examen. Je ontvangt het erkende VCA Basis certificaat, nadat je voor het VCA examen bent geslaagd.

Locatie

Al onze trainingen worden verzorgd in ons trainingscentrum te Emmeloord, Escudo 17
In company training zijn in overleg mogelijk. Natuurlijk verzorgen wij de lunch op onze locatie

Certificaat

Na positieve afronding van het examen ontvangt je het erkende VCA Basis certificaat, nadat je voor het VCA examen bent geslaagd. Een pasje kan op aanvraag toegezonden worden.

Taal

Standaard worden de trainingen bij TVK Instructie in het Nederlands gegeven, op verzoek zijn er meerdere talen mogelijk. Eventueel kan een tolk ingezet worden. Het VCA examen kan in 19 talen aangevraagd worden: Nederlands, Arabisch, Bulgaars, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Kroatisch, Litouws, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Slowaaks, Spaans en Turks.

Subsidie

Onder bepaalde voorwaarden kunnen werkgevers gebruik maken van opleidingssubsidies. Elke subsidie kent eigen voorwaarden. Informeer bij je brancheorganisatie naar de mogelijkheden.

training-vca-basis

Direct aanmelden