News

Gratis veiligheidstrainingen voor vakmensen in de schilders branche

Schilders komen in aanmerking voor gratis veiligheidstrainingen

Gratis veiligheidstrainingen voor vakmensen in de schilders branche

Schilders in loondienst kunnen 100% van de gemaakte kosten voor veiligheidstrainingen inclusief verlet uren vergoed krijgen.

Gratis veiligheidstrainingen voor vakmensen in de schilders branche, lees verder of dit ook voor jou geldt. Jaren lang hebben schilders in loondienst een afdracht volgens de CAO gedaan om een pot op te bouwen waaruit cursussen en trainingen gefinancierd konden worden. Dit bedrag is overgegaan naar Stichting Startmijncarriere. De doelstelling van deze stichting is “vaklieden nog beter te laten worden in het vak en gezond én met veel plezier aan het werk blijven”.

Wie kan aanspraak maken op deze subsidie?

Werknemers die in dienst zijn en volledig verloond worden conform de cao voor het Schilders-, Afwerkings-, Vastgoed- en Glaszetbedrijf  kunnen aanspraak maken op deze subsidie. Ze doen dit door deze groep financieel te ondersteunen bij het volgen van trainingen en/of het krijgen van loopbaanadvies.

Niet alleen werknemers, maar ook werkgevers profiteren van het aanbod van Stichting Mijn Carrière. Werkgevers kunnen verletkosten declareren bij Mijn Carrière. Hiermee krijgen zij een compensatie voor de uren dat een werknemer bijvoorbeeld een training volgt (gesubsidieerd door Stichting Mijn Carrière). Het is ook mogelijk om trainingen (inclusief verletkosten) gesubsidieerd te krijgen die als doel hebben om de veiligheid op het werk te verbeteren.

Op de website van Startmijncarriere vind je meer informatie over deze stichting.

Welke trainingen van ons komen in aanmerking voor deze subsidie?

Alle trainingen die vallen onder veilig werken worden tijdens de actieperiode 100% vergoed, behalve BHV-trainingen, EHBO-cursussen, RI&E-trainingen en toolboxtrainingen. Voorbeelden van trainingen die 100% vergoed worden zijn:

Als je een andere training of cursus wilt volgen die hier niet genoemd staat kan je ons altijd een mailtje sturen of even een belletje doen, dan zoeken wij uit of die in aanmerking komt voor de subsidie.

foto via freepik