News

Open dag

open dag TVK Instructie

Open dag TVK Instructie op 23 september met demonstraties en activiteiten

Tocht door schip vol rook en brandje blussen

EMMELOORD – Wie er allemaal welkom zijn tijdens de open dag op zaterdag 23 september van TVK Instructie Emmeloord? Iedereen, als het aan directeur Siem Buis ligt. “Natuurlijk zijn we er voor bedrijven, die op zoek zijn naar instructiemogelijkheden voor hun personeel, maar het is ook hartstikke leuk en interessant voor een gezin met kinderen. We vinden het mooi om ons bedrijf te laten zien.”

Zijn bedrijf geeft in de regio Noordoostpolder, Urk en de randgebieden veiligheidstrainingen. Bedrijfshulpverlening, VCA-trainingen voor in de bouw, heftrucktrainingen en maritieme trainingen staan er op het programma. Dat betekent dat er in het pand in Emmeloord allerlei oefenmogelijkheden zijn. Van een volledig ingericht schip, een uitgebreide medische ruimte, werken met perslucht en volop voorzieningen om brandbestrijding te oefenen, het is er allemaal. Ze doen er aan maatwerk en bepaalde cursussen en trainingen zijn in twintig talen te volgen. “Pools, Arabisch, je zegt het maar.”

“Landelijk richten we ons met TVK Instructie op de nautische professionals.” Iedereen die op zee vaart moet geregeld STCW basis- of herhalingstrainingen doen, dit geldt ook voor de binnenvaart waarvoor diverse trainingen zijn ontwikkeld. Veel trainingen worden georganiseerd in Emmeloord, maar regelmatig ook aan boord van het schip of zelfs in het buitenland als daar om gevraagd wordt.

Om het productieproces van bedrijven zo min mogelijk te verstoren proberen we na overleg de trainingen zoveel mogelijk in de rustige tijden voor het bedrijf te organiseren. Soms is dit op een avond of in het weekend. “Tussen kerstmis en oud en nieuw hebben wij onze drukste week.”

Zelf aan de slag

Tijdens de open dag zijn alle ruimtes te bekijken én te ervaren. “We houden demonstraties en bezoekers kunnen zelf aan de slag maken met de oefenstof”, vertelt Rob Pals die het bedrijf twee jaar geleden heeft versterkt. Een tocht door een schip vol met rook, een brandje blussen of reanimeren, het kan tijdens de open dag. En voor een hapje en drankje wordt ook gezorgd.

Omscholen

Met nevenbedrijf B&B Crew Management bedienen ze er ook maritiem personeel dat wil omscholen. “In de visserij wordt volop gesaneerd. Daar zitten mensen die iets anders zullen moeten gaan doen. Bij ons kunnen ze voor advies en omscholing terecht. Daar is veel vraag naar.”

Team Ocean:

TVK is trotse sponsor van Team Ocean! . Een groep enthousiast roeiers die met een roeitocht over de Stille Oceaan van San Francisco naar Hawaii het bewustzijn rondom klimaatverandering willen vergroten. Wij verzorgen de Basic Safety Training en de Medische trainingen voor het team.  Tijdens de open dag zal een gedeelte van het team aanwezig zijn om informatie te geven over hun reis. Het team bestaat uit de volgende leden:Bela Evers (Transformatie Consultant & Ocean Rower), Wilco van Rooijen (professioneel bergbeklimmer en poolreiziger), Paul Heerema (maritiem ingenieur) en Sara Eenhoorn (berggids). Zij  zullen in mei 2024 vertrekken vanuit San Francisco en non-stop 4500 km roeien in shifts van 2 uur op en 2 uur af naar Hawaï. Meer over team ocean op hun website

De open dag van TVK Instructie en B&B Crew Management is op zaterdag 23 september tussen 10.00 en 15.00 uur te bezoeken aan de Escudo 17 in Emmeloord.