News

Rustige tijden

Rustige tijden

Velen hebben afgelopen maanden een zeer rustige tijd gehad. In ieder geval qua arbeid, misschien is het in het hoofd wel stormachtig geweest.

De ervaring leert dat in de zeevisserij de laatste 6 maanden van het jaar het meest lucratief zijn. Als de eerste 6 maanden van het jaar niet of nauwelijks lonend zijn is het in mijn ogen niet handig om naar zee te gaan. Waarom die kou en ontbering doorstaan en hard werken terwijl je nauwelijks of geen geld mee naar huis neemt? Durf eens om je heen te kijken. Zoals ik een paar weken geleden al schreef is er een enorme vraag in de markt naar medewerkers. Er is zeker vraag naar medewerkers die van de vissersvloot komen. De visserman staat bekend als heldhaftig en als doorpakker, het laatste uurtje komt het niet op aan en denkt lekker oplossingsgericht. Vele branches heten jullie welkom!

Ik verwacht dat een groot gedeelte van het werk in de visserij seizoenswerk gaat worden, waarbij je een half jaar vist en de rest van het jaar bijvoorbeeld in de koopvaardij of de binnenvaart aan het werk bent. Zo kan de visserman toch naar zee blijven gaan en doen wat hij het liefste doet: vissen!

Dit kan goed zijn voor de visserman maar ook voor de reder.

In de volgende column meer hierover.

Een gesprek over jouw mogelijkheden en toekomst aanvragen kan hier

Een overzicht van de maritieme trainingen van TVK Instructie vind je hier

B&B Crew Management

Siem Buis