Basic Safety Training Fishery BST-F

slider-fotos tvk schip

Basic Safety Training Fishery BST-F

Verplicht voor alle vissermannen

Het werk op een vissersschip brengt extra risico’s met zich mee. Onze, speciaal voor de visserij ontwikkelde Basic Safety Fishery training heeft een extra onderdeel "Veiligheid voor de Visserij" dat aansluitend op de bijbehorende Basic Safety Training wordt gegeven. Deze Basic Safety Training Fishery is verplicht voor alle personeel aan boord van vissersschepen en is onbeperkt geldig.

Als u deze Fishery training succesvol heeft afgesloten ontvangt u het certificaat Basic Safety Training Fishery.

Kijk voor meer informatie ook op Nederlandse Vissersbond en Visned.

Onderdelen Basic Safety Training Fishery STCW

Tijdens deze Basic Safety STCW training leren de deelnemers diverse competenties die te maken hebben met veiligheid op het water en veiligheid aan boord.

  • Overleven op zee bij evacuatie
  • Brandpreventie en Bestrijding
  • Omgaan met noodprocedures
  • Omgaan met medische noodsituaties
  • Marpol
  • Preventie van ongevallen aan boord

Uitvoering training

  • Duur van de training 1 dag
  • Minimale leeftijd van 18 jaar
  • Geldigheid onbeperkt
  • Een geldig STCW Basic Safety Training certificaat of refresher (< 5 jaar oud)

Onze instructeur is volledig op de hoogte van de risico’s op een visserschip. De instructeur zorgt ervoor dat je na een leerzame en leuke dag volledig op de hoogte bent en samen met je collega’s veilig kunt werken aan boord van het schip.

Locatie

Wij verzorgen de trainingen zowel op locatie, online of in ons trainingscentrum te Emmeloord, Escudo 17

Certificaat

Als u slaagt voor de Basic Safety Training Fishery STCW ontvangt u van ons het STCW certificaat. Dit certificaat toont aan dat de houder de training volgens de voorwaarden, zoals omschreven in sectie A-VI/1, tabel A-VI/1-1, A-VI/1-2, A-VI/1-3 en A/VI-1-4, hoofdstuk VI van de ‘International Convention of Training, Certification and Watchkeeping for seafarers (STCW), 1978 as amended (inclusief Manila 2010 amendments), in Artikel 8.30a en bijlage G (Basisveiligheidstraining voor alle bemanningsleden op visservaartuigen-module Visserij)  van de Regeling Zeevarenden met voldoende resultaat heeft doorlopen en afgesloten.

Taal

Standaard worden de STCW trainingen bij TVK Instructie in het Nederlands gegeven, op verzoek in het Engels (bij voldoende deelnemers). Eventueel kan een tolk ingezet worden.

Subsidie

Deze cursus kan mogelijk gevolgd worden met subsidie uit het ESF via het O&O fonds Zeescheepvaart. Hier meer informatie.

training-basic-safety-training-fishery

Direct aanmelden

Direct aanmelden