AED training

slider-foto-veiligheidstrainingen

AED training

Waarom is het belangrijk om een Reanimatie en AED training te volgen?

Iedere week worden ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand. De overlevingskans van het slachtoffer wordt mede bepaald door het optreden van omstanders. De inzet van een AED vergroot de kans op overleven enorm.

Wat is een AED?

Op steeds meer plaatsen worden AED's opgehangen. Zoals in openbare ruimten als treinstations, vliegvelden, winkelcentra, sportverenigingen, horecagelegenheden, seniorencomplexen en woonwijken.
Via de site of app van het Rode Kruis vind je de dichtstbijzijnde AED die aangemeld is bij het Rode Kruis.

Onderdelen van de AED training

Bij onze reanimatie en AED training leert u hoe u snel moet handelen. Snelheid is heel belangrijk, indien er snel wordt gereanimeerd neemt de kans van slagen enorm toe. Wanneer een AED wordt gebruikt in combinatie met reanimeren vergroot dit de kansen van het slachtoffer.

Een AED training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk:

  • Wat is het hart, hoe werkt het en wat kan er allemaal mis gaan
  • Slachtoffer benaderen
  • Ademhalingscontrole
  • Controle ademhaling
  • Reanimatie
  • Werking AED
  • Inzet AED

Uitvoering training

Duur van de training: ca. 2 uur
Geldigheid: 1 jaar

Vanaf 6 personen is het interessant om deze training in-company te organiseren. Neem hiervoor contact op via het contactformulier

Duur cursus

Al onze trainingen worden verzorgd in ons trainingscentrum te Emmeloord, Escudo 17
In company training zijn in overleg mogelijk.

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je een persoonlijke AED pas.

Taal

Standaard worden de trainingen bij TvK Instructie in het Nederlands gegeven, op verzoek in het Engels (bij voldoende deelnemers). Eventueel kan een tolk ingezet worden.

AED kopen

Tijdens onze training maken wij gebruik van de zeer onderhoudsvriendelijke HeartShine Samaritan AED. Deze kunnen wij aanbieden voor een scherpe prijs inclusief binnenbehuizing. Als de AED buiten komt te hangen kunnen wij ook een verwarmde buitenkast leveren. Informeer via het contactformulier naar de mogelijkheden.

Subsidie

Onder bepaalde voorwaarden kunnen werkgevers gebruik maken van opleidingssubsidies. Elke subsidie kent eigen voorwaarden. Informeer bij je brancheorganisatie naar de mogelijkheden.

training-aed

Direct aanmelden