Personal Survival Training PST

Sliderfoto maritieme trainingen

Personal Survival Training PST

Ga jij de wereld rond met een (zeil)schip of neem je deel aan een zeilrace waar een veiligheidscertificaat voor nodig is, dan is deze training geschikt voor jou!

Proficiency in Personal Survival Techniques (Overleven op zee) is een onderdeel van de STCW Basic Safety training.  Neem je eigen zeilpak of survival suit mee, heb je deze niet, dan hebben wij deze voor je.

Onderdelen Personal Survial Training

Tijdens deze Personal Survival training zal je na een stuk theorie over onder andere de inhoud van een reddingsvlot, persoonlijke reddingsmiddelen en noodsituaties het water in waar je technieken aangeleerd krijgt om de kans op overleven op zee te vergroten mocht het mis gaan. Naast zwemtechnieken en de werking van het survivalpak zal je met een echt reddingsvlot aan de slag gaan. Zo leer je hoe je deze kan keren en hoe je een persoon die te water is geraakt weer in het vlot krijgt.

Uitvoering training

  • Duur van de training halve dag
  • Minimale leeftijd van 18 jaar
  • Geldigheid 5 jaar

De training bestaat afwisselend uit theorie en praktijk en wordt minimaal één maal per maand gegeven. Wij hanteren open inschrijving, meer datums op aanvraag. Indien je meerdere kandidaten hebt willen we graag meedenken over de mogelijkheden deze in te plannen.

Locatie

Al onze trainingen worden verzorgd in ons trainingscentrum te Emmeloord, Escudo 17 en het plaatselijke zwembad.

Certificaat

Als u slaagt voor de Proficiency in Personal Survival Techniques ontvang je een certificaat van TVK en deze is 5 jaar geldig

Taal

Standaard worden de STCW trainingen bij TVK Instructie in het Nederlands gegeven, op verzoek in het Engels (bij voldoende deelnemers). Eventueel kan een tolk ingezet worden.

Subsidie

Deze cursus kan mogelijk gevolgd worden met subsidie uit het ESF via het O&O fonds Zeescheepvaart. Hier meer informatie.

Een actieve training waarbij je de basisvaardigheden leert van overleven op zee

Direct aanmelden